Acta Març 2013

 

ACTA ASSEMBLEA ECOXARXA GIRONA

Lloc: Centre Cívic St. Narcís

Data i hora: 23-03-2013, 10:30 hores

Ordre del dia: difusió (3ª fira moneda social, material difusió, proposta local), oxidació de la moneda, torn obert de paraules, data propera convocatòria.

1. Difusió

A. Tercera fira de moneda social.

En Marcel ha parlat amb SETEM, que organitza la Festa del Comerç Just. La data serà el dissabte 25 de maig a la tarda. Hi haurà fira de col·lectius com Som Energia, Triodos Bank, Banc del Temps i L’EX de Girona. En Marcel ha convidat a totes les EXs de Catalunya perquè hi  participin.

L’EX Girona organitzarem un mercat d’intercanvi amb moneda social. De moment, han demanat parada unes 5 o 6 persones, però la llista segueix oberta a qui s’animi a vendre productes. En aquesta ocasió, el material per fer les parades (taules i cadires) va a càrrec de cadascun dels firaires.

Hi haurà una caixa on la gent podrà comprar ecos amb euros i on al tancament de la fira, es recol·lectaran els ecos procedents de les vendes dels firaires i s’aniran ingressant als comptes respectius del CES. Es decideix que els euros recaptats amb la venda d’ecos aniran exclusivament per realitzar alguna compra col·lectiva, com les que ja s’han fet d’oli i taronges, ja que d’aquesta manera aquests euros aconseguits a canvi d’ecos, tornen a entrar en el mercat en forma d’ecos. Així tanquem el cercle. També es decideix que els ecos utilitzats  tinguin validesa més enllà de la fira.

Es deixa la porta oberta perquè qui vulgui, organitzi algun joc, gimcana per dinamitzar la vetllada. Hi ha la possibilitat del joc ETHICA de les finances ètiques.

B. Material de difusió.

Ja tenim el roll-up i els tríptics (2.500 unitats). El cost del primer, 100 €, i el dels segons, uns 120 €. Ens queden 200 euros per gastar.

C. Recerca de local.

La opció de Kan Kolmo s’abandona per la poca visibilitat i accessibilitat de l’espai, però es deixa oberta la possibilitat d’utilitzar-ho com a punt de rebuda i emmagatzematge puntual de compres col·lectives de productes. En Jordi s’encarrega de comunicar-ho a Kan Kolmo.

La Lua proposa parlar amb una botiga de segona mà del carrer Ibèria de Girona, perquè cedeixin un espai a l’EX. Demanarem a la Lluïsa perquè parli amb ells.

2. Oxidació de la moneda.

S’aprova tirar endavant aplicar l’oxidació a través d’un impost de l’1% sobre tots aquells comptes del CES amb saldos positius superiors als 100 egirs. En Marcel parlarà amb en Vador perquè ens ajudi amb els processos informàtics per començar-ho a aplicar des d’ara mateix.

3. Torn obert de paraules.

A. Xerrades, tallers, premis.

El Centre Cívic Ter s’ha posat en contacte amb l’EX perquè ens encarreguem , juntament amb l’Agenda Llatinoamericana, de la xerrada –presentació que estava programada pel desembre 2012 i es va cancel·lar a l’últim moment. La data serà el 13 de juny (pendent de confirmar) dins dels actes de la Festa del Barri de Taialà. Hi haurà també l’actuació de la Lua i l’Andrea, que també estava prevista pel passat desembre.

La última xerrada al Centre Cívic Onyar va reportar uns guanys de 30 euros, que es van repartir els que van realitzar-la, la Glòria i en Marcel. Han decidit canviar-ho per ecos, de manera que els euros vagin a la caixa de l’EX, i els ecos siguin ingressats als seus comptes del CES. Per un altre costat, els ingressos procedents de la venda de l’Agenda Llatinoamericana, que ha resultat d’unes 40 unitats monetàries, repartides entre ecos i euros, també aniran al pot de l’EX. En aquest cas, però, els euros aconseguits amb la venda d’agendes, no seran intercanviables amb ecos com en el cas dels guanys aconseguits amb la xerrada.

La organització dels tallers de dansa i feltre per part de la Lluïsa està en procés.

Candidatura de l’EX per al Premi del Col·lectiu Ronda. La Glòria ha fet gran part de la feina de redacció de l’article que presentarem. En Marcel i en Jordi hi donaran els últims retocs abans d’enviar-ho. La data límit és el 31-03-13.

B. Relació Banc del Temps – EX Girona.

Finalment, tornem a la discussió sobre la relació entre EX i BdT. La Lua és de la opinió que cal donar per finalitzada la relació comercial, ja que existeix un desequilibri entre la manera poc controlada d’obtenció d’hores dins del BdT i la manera més regulada de crear la moneda dins de l’EX. A més, no veu clar el tipus de canvi vigent entre hores i ecos. En Marcel comenta que val la pena seguir confiant en la relació entre ambdós col·lectius, però reclama que es compleixin els acords mínims, com és que hi hagi un flux real de les llistes d’ofertes i demandes en les dues direccions. Això, ara mateix, no està funcionant.

En conclusió, s’acorda que en Marcel enviï un correu a en Pablo (Pont del Dimoni) i Dani (Pla de Palau) explicant els problemes que l’EX detectem en la relació amb el BdT, que són: dubtes que genera la manera com es crea la moneda, la qual cosa provoca que l’EX estigui en desavantatge respecte el BdT; manca de difusió de la llista d’ofertes i demandes des del BdT a l’EX i de l’EX cap al BdT; i el tipus de canvi actual de 10 ecos per 1 hora, que potser caldria revisar. La idea és que això es debati en el si del BdT i convoquem posteriorment una reunió monogràfica entre ambdós col·lectius per parlar de la nostra relació i com podem fer per millorar-la.

4. Data de la propera convocatòria: 27/04/13.

Anuncis

Posted on 25 Març 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: