ACTA gener 2013

ACTA ASSAMBLEA ECOXARXA GIRONA 26-01-13

Lloc i hora: Centre Cívic Sant Narcís (Girona), 10:30

  1.  material de difusió.

En Roger ha enviat via llista de distribució la proposta de nou tríptic i roller, amb algunes modificacions respecte a l’anterior: substitució de l’apartat sobre els valors pel titulat “com generem la moneda” , referència a la relació de l’EX amb el Banc del Temps Pont del Dimoni, inclusió de la oxidació monetària dins les característiques de l’ecogir i actualització de les dades de contacte, lloc web i correu electrònic.

L’apartat sobre la relació EX i Bdt centra gran part de la discussió, acordant-se suprimir l’equivalència euros amb hores, així com es proposa deixar-ho obert a la resta de bancs de temps de Girona, i per tant, no especificar que es tracta del de Pont del Dimoni. En Marcel apunta les rectificacions acordades i les passarà a en Roger.

  1. Recerca de local.

En Jordi com va anar l’assemblea de Kan Kolmo de principis de gener, a la qual va assistir per parlar-los sobre la necessitat de l’EX de tenir un local on poder realitzar intercanvis, guardar productes i que serveixi també com a lloc d’informació i difusió.

Per part dels membres de Kan Kolmo, aquests es van mostrar absolutament oberts a cedir i habilitar un dels seus espais per a que l’EX pugui desenvolupar la seva activitat, sense cap contraprestació.

Per la banda de l’EX, en Marcel planteja com a inconvenient el perill de desallotjament i com això podria afectar al material que puguem tenir-hi allà. També es parla de la desconfiança que pot generar el centre ocupat entre alguns membres de l’EX i que no sigui visible des del carrer que allà dins hi ha la seu de l’EX. En Floren comenta que l’ideal seria un espai comercial (botiga) i la Lua que, encara que sigui de forma provisional, la opció de Kan Kolmo és bona. En Jordi també s’hi mostra a favor.

Finalment, s’acorda fer la propera assemblea de l’EX a Kan Kolmo. En Jordi s’ocuparà de parlar amb ells i demanar-los l’espai.

  1. Oxidació de la moneda.

En la darrera assemblea, s’havia acordat que la taxa d’oxidació seria d’un 1% mensual sobre aquells comptes amb saldo superior a 100 egirs. Fent un càlcul actual, això representa un total de 8 ecos. Per tant, no es tracta d’una mesura recaptatòria, sinó més aviat d’una penalització sobre l’acumulació de moneda.

En Vador, membre de la CIC, pren la paraula per explicar que de la mateixa manera que es penalitza l’acumulació, s’han de donar instruments perquè aquells usuaris que no vulguin gastar a curt termini, puguin emmagatzemar l’estalvi. Parla de la creació de comptes d’estalvi o dipòsits.

Aspectes tècnics: per introduir la oxidació cal modificar mensualment la base de dades del CES. El descompte per oxidació no apareixerà en els balanços de forma automàtica, sinó que caldrà actualitzar periòdicament i informar-ne via llista de distribució.

Fórmula per calcular el límit de dèbit/crèdit de cada EX. En la propera assemblea, en Vador ens donarà a conèixer aquesta fórmula que permetrà saber en cada moment en quin grau de solvència es troba cada EX.

Finalment, s’acorda començar a posar en marxa el mecanisme d’oxidació monetària, i més endavant parlar de la possibilitat d’ampliar dèbits en aquells casos necessaris.

  1. Finançament de l’EX.

Es discuteix sobre si l’accés a l’EX ha de ser lliure o gravat amb alguna quota d’entrada. La majoria està d’acord en que aquest continuï sent lliure, ja que existeixen altres instruments i fonts de finançament. Ens centrem en com cobrir el cost d’administració. Aquestes són les tres vies:

–          Taxa sobre les transaccions. Pot tenir un efecte penalitzador dels intercanvis, i no es té clar si això pot anar massa bé degut al baix nivell d’aquests.

–          Taxa sobre tots els comptes. Gravar a tothom per igual.

–          Creació de nuclis com a punt intermig entre el soci i l’assemblea. Es parla de crear un grup de consum que tingui una quota d’entrada per als seus socis. Això lliga amb la relació de l’EX i el CAC (Centre d’Abastiment de la CIC), que pretén crear un projecte públic d’abastiment i elaboració de productes, centrat bàsicament en els productes alimentaris. El futur de l’EX passa per fer xarxa al voltant dels béns bàsics i de necessitat, augmentant els intercanvis en aquest sentit i tenint un local propi que sigui un pont entre productors i consumidors.

 

  1. Conclusió.

La Lluïsa ha comentat la necessitat de dinamitzar i donar un nou impuls a la pàgina de facebook. Se li donarà càrrec d’administradora.

Propers actes i xerrades:

16 de febrer. Trobada amb el Banc del Temps.

23 de febrer. Xerrada a Celrà.

Propera assemblea: 23 de febrer, a les 11 del matí a Kan Kolmo. En Jordi s’ha de posar en contacte amb ells perquè ens cedeixin l’espai.

Anuncis

Posted on 2 febrer 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: